New York'da 8 yaşındaki mülteci çocuk satranç şampiyonu oldu

New York'ta 8 yaşındaki mülteci bir çocuk satranç şampiyonu oldu. İsminin Tani olduğunu belirtilen çocuğun ailesi ile birlikte evsizler için açılan bir sığınma evinde kaldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika'nın New York eyaletinde ailesiyle birlikte bir sığınma evinde kalan 8 yaşındaki mülteci çocuk satranç şampiyonu oldu. Okul müdürü ismi Tani olan çocukla ilgili "Tani, hayatın zorluklarının bir insanın hayatına engel olmadığının ilham verici bir örneği" değerlendirmesinde bulundu.

New York Times'ta Nicholas Kristof imzasıyla yayımlanan haberde, Manhattan'da evsizler için açılan bir sığınma evinde kalan 8 yaşındaki Tanitoluwa Adewumi'nin eyaletteki ilkokullar arasında düzenlenen satranç yarışmasında birinci olduğu bildirildi.

AİLESİ İLE BİRLİKTE BOKO HARAM'DAN KAÇTILAR 

Haberde, kısaca "Tani" ismini kullanan Tanitoluwa'nın, anne, babası ve ağabeyi ile 2017'de Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'dan kaçarak New York'a geldiği belirtildi. New York'ta 116 numaralı devlet okuluna giden Tani'nin burada okulun satranç kulübüne katıldığı ve kendisini geliştirdiği kaydedildi. Okul Müdürü Jane Hsu, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Tani, hayatın zorluklarının bir insanın hayatına engel olmadığının ilham verici bir örneği" ifadelerini kullandı. (AA)