Hollanda polisi: Saldırıyı düzenleyen şüpheli yakalandı

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Üç kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenlediği iddia edilen Türk asıllı Gökmen Tanış'ın akşam saatlerinde yakalandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen birden fazla silahlı saldırının arkasında 37 yaşında bir Türk'ün bulunduğu açıklandı. Hollanda polisi, Türkiye'de doğan Gökmen Tanış isimli saldırganın yakalandığı duyuruldu.

'IŞİD BAĞLANTISI İLE TUTUKLANMIŞTI'

Utrecht'te yaşayan Türk bir işadamı, Tanış hakkında BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Birkaç sene önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi.

İş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ, ÜÇ YARALININ DURUMU AĞIR

Son olarak, saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiği ve dokuz kişinin yaralandığını açıklandı. Yaralılardan üçünün durumu ağır.

'BÜYÜK BİR SİLAHLA ATEŞ AÇMAYA BAŞLADI'

Saldırılardan birinin kent merkezi dışında bir meydanda bulunan tramvayın içinde düzenlendiği ve terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu belirtiliyor. Olay yerine helikopter ve acil müdahale ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları yerde yatan bir kadın gördüklerini ve birkaç kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Hollanda basınına konuşan bir tanık ise tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalkarak 'büyük bir silahla' ateş etmeye başladığını söyledi. Tanık,  "Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. Ben de oradan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu" dedi.

Saldırganın bir araçla olay yerinden kaçtığı belirtiliyor. Bir evde arama yapıldığı belirtiliyor.

Akşam saatlerinde yapılan açıklamada saldırganın yakalandığı duyuruldu.

HOLLANDA BAŞBAKANI KABİNEYİ TOPLADI, POLİS OKULLARIN KAPANMASINI TALEP ETTİ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise kabineyi kriz toplantısına çağırdı.

Polis Utrecht kentindeki okullarda giriş ve çıkışın sonlandırılması talimatını verdi. Polis ayrıca camiler ve ulaşım merkezlerinde güvenlik önlemlerini arttırdı. (AA, Reuters)