'Egg Boy' bağışları Müslümanlara verecek

Yeni Zelanda'daki saldırı hakkında ırkçı yorumlar yapan politikacının kafasında yumurta kıran 'Egg Boy' lakaplı çocuk kendisi için toplanan paraları Müslümanlara bağışlayacağını açıkladı. Yardım kampanyasında şimdiye kadar 45 bin dolar toplandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da cami saldırıları ile ilgili Müslümanları suçlayan açıklamalarda bulunan Avustralyalı politikacının kafasında yumurta kıran genç, kendisi için toplanan yardım parasının çoğunu cami saldırıları sırasında hayatını kaybeden insanların ailelerine bağışlayacağını açıkladı.

Olaydan sonra 'Egg Boy' olarak tanınan 17 yaşındaki Will Connolly, Queensland senatörü Fraser Anning'ın televizyona röportaj verdiği sırada kafasında yumurta kırmasıyla ün kazanmıştı.

Polis olay sonrası Connolly'i gözaltına almış, soruşturma tamamlanmadan serbest bırakmıştı.

GoFundMe adlı yardım sitesi olayla eş zamanlı olarak Connolly ile ilgili bir yardım kampanyası başlattı. Toplanan yardım parasının "daha fazla yumurta ve yasal ücret için kullanılacağını" açıklamıştı. Yardım kampanyasında şimdiye kadar 45 bin dolar toplandığı belirtiliyor.

Kendisi ile konuşulan Connolly ise paranın çoğunu Müslümanlara bağışlayacağını açıkladı. (Dış Haberler)