Ansi, Ozair, Majommed: Eğitimleri de hayatları da yarım kaldı

Ansi, bir iş bulup Kerala’daki ailesine destek olacaktı. Ozair, pilotluğunu yaptığı uçakla ülkesi Hindistan’a gidecekti, Majommed ise Bangladeş’te yoksullar için bir klinik açacaktı…

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın bir ucundan daha iyi bir eğitim alabilmek için Yeni Zelanda’ya geldiler. Amaçları kendileri ve aileleri için daha iyi bir gelecek kurmaktı. Hayalleri yarım kaldı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Cuma günü 2 farklı camiye düzenlenen saldırılarda 50 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında eğitim almak için ülkeye gelen üç uluslararası öğrenci de bulunuyor.

MEZUNİYET TÖRENİNE HAZIRLANIYORDU

.

Hindistan’ın Kerala eyaletinden Christchurch’e gelen Ansi Alibava, Lincoln Üniversitesi'nde İşletme masterı yapıyordu. Ansi, Al Noor Camisi’ne yapılan saldırıda hayatını kaybetti.

Eğitim sürecini çok kısa bir süre önce tamamlamıştı ve büyük bir hevesle mayıs ayındaki mezuniyet törenine hazırlanıyordu.

Ansi’nin arkadaşlarından Ponnath Hamsa, “Planlar yapıyorduk, ailemizi burada kurmayı umuyorduk… Hepsi bir anda anlamsız bir göçmen karşıtı öfkeyle ortadan kayboldu” dedi.

Yüksek lisans eğitimini geçtiğimiz günlerde tamamlayan Ansi, Yeni Zelanda’da iş bulmayı ve Keralada’daki ailesine destek olmayı umuyordu.

Ansi’nin ardından arkaşı Renju George, sosyal medyada şu notu paylaştı:

“Ansi Alibava, harika bir eş, sevgi dolu bir evlat ve güzel bir insandı. Korkunç saldırıdan 2 gün sonra hala birçok masumun trajik ölümünün şaşkınlığını yaşıyoruz ve Ansi'mizi özellikle hatırlıyoruz. Onu bizden alan haksızlık ve anlamsızlık karşısında şok, korku ve öfke içindeyiz. Bir açıklamaya bulmaya ve bunun nedenini anlamaya çalışıyoruz. Maalesef basit cevaplar yok, zor ve acı verici bir şekilde Ansi'nin hayatını kaybettiğini kabul etmek zorundayız.”

PİLOTLUK EĞİTİMİ ALIYORDU

.

Ozair Kadir, Hindistan’ın Haydarabad şehrinden bir yıl önce Yeni Zelanda’ya gelmişti. Uluslararası Havacılık Akademisi’nde ticari pilotluk eğitimi alıyordu. Ozair’in en büyük hayali pilot olup kaptanlığını yaptığı uçakla Hindistan’a gitmekti. Ozair’in hangi camide öldürüldüğü henüz bilinmiyor.

YOKSULLAR İÇİN KLİNİK AÇMAK İSTİYORDU

.

Mojammel Hog, üç yıl önce Bangladeş’ten diş hekimliği eğitimi almak için Yeni Zelanda’nın Christchurch kentine gelmişti. Eylül'de ülkesi Bangladeş’e dönmek ve kız arkadaşıyla evlenmek istiyordu. Mojammel’in başka bir hayali daha vardı: Bir klinik açarak maddi imkânı kısıtlı olanlara hizmet vermek...

Mojammel’in kuzeni Abdul Hai, “O bir arkadaştı ve bir kardeşti” diyor.

“Çok hoş bir insandı; mütevazı ve bilgiliydi. Ayrım gözetmeden tüm insanlara değer verirdi. Onun yokluğu kalbimizde büyük bir boşluk bıraktı.”

(Kaynaklar: Stuff, Nz Herald, Radio New Zealand Hazırlayan: Aynur Tekin)