İki ayda 5 bin IŞİD militanı SDG'ye teslim oldu

Suriye Demokratik Güçleri'nin kuşatma altında tuttuğu Bağuz'dan iki ayda 60 bin kişinin çıktığı açıklandı. Bu kişilerin 5 bini, teslim olan IŞİD militanları.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'in Irak sınırında sıkıştığı Bağuz bölgesindeki operasyonu iki aydan uzun süredir devam ederken, bugüne dek kasabadan tahliye edilen ve teslim olan kişilerin sayısı açıklandı. SDG kaynaklarının duyurduğuna göre, bugüne dek çoğunluğu sivil olmak üzere 60 binden fazla kişi Bağuz'dan çıktı.

34 bin sivilin tahliye edildiği, çoğunluğu IŞİD militanlarının eşleri ve çocukları olan 29 bin 600 kişinin teslim olduğu, teslim olanlar arasında 5 bin IŞİD militanının da bulunduğu belirtildi. 9 Ocak 2019 günü başlatılan, sivillerin tahliyesi için bir süre ara verilen operasyonda 1306 IŞİD militanının da öldürüldüğü bilgisi verildi.

Suriye-Irak sınırında, Fırat Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Bağuz, IŞİD militanlarının kontrol ettiği son bölge olma özelliğini taşıyor. SDG’nin haftalardır kuşatma altında tutulan kenti örgütten temizlemesi sonrasında, IŞİD’e karşı sahada zafer ilan edilmesi bekleniyor.

Bağuz'dan tahliye edilen sivil, militan ve militan aileleri ise Haseke'de SDG kontrolündeki el Hol kampına taşınıyor. SDG'nin defalarca yardım çağrısı yaptığı kamptaki koşulların kötüleştiği, kapasitenin çok üzerine çıkıldığı belirtiliyor. (Dış Haberler)