Barzani'den tarım ve turizmi geliştirme çağrısı: Petrol bağımlılığına son vermeliyiz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi turizm, tarım ve sanayi sektörlerini geliştirerek kendisini sadece petrol sektörüne bağımlı kalmaktan kurtarmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, bölgenin ekonomik kaynaklarının çeşitlendirilmesi çağrısı yaptı. Sadece petrole dayalı bir ekonomi olmaması gerektiğini söyleyen Barzani, "Gelirimizi daha çok tarım, turizm ve sanayiden temin etmeliyiz" dedi.

Barzani, Erbil'de düzenlenen 2'nci Orta Doğu Turizm Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin mali geliri hakkında bazı tespitlerde bulundu. Bölge ekonomisinin sadece petrole dayalı olmaması gerektiğini söyleyen Barzani, "Kürdistan Bölgesi turizm, tarım ve sanayi sektörlerini geliştirerek kendisini sadece petrol sektörüne bağımlı kalmaktan kurtarmak istiyor. Dolayısıyla hükümet olarak turizm sektörünün önünü açmak için tüm kolaylıkları sağlamaya hazırdır. Turizm sektörünü geliştirmek hükümetin gelecekte de öncelikli işlerinden biri olacaktır" dedi.

Barzani, Bağdat'taki merkezi hükümetle ilişkilerine dair değerlendirmesinde ise sorunların anayasa temelinde çözülmesi çağrısı yaptı. Iraklı Kürt lider, "Bağdat ile ilişkilerimizin geleceğine umutla bakıyoruz. Irak merkezi hükümet ile sorunlarımızı, adım adım anayasa çerçevesinde çözmek istiyoruz. Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkilerin iyileşmesinin yatırımcılar için bir teşvik olmasını ve bu vesileyle bölgede iş fırsatının yaratılmasını temenni ediyorum" dedi. (Dış Haberler)