Düğün çiçeklerini Christchurch kurbanlarına adadılar

Yeni Zelanda'da camiilere yönelik yapılan saldırılar tüm dünyada gündem oldu. Ülkede bugün evlenen Reece ve Kellie Campbell çifti, Tauranga'daki camiyi ziyaret ederek düğün buketlerini hayatlarını kaybedenlerin anısına bıraktılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’nda bulunan Tauranga kentinde evlenen Reece ve Kellie Campbell çifti için hayatlarının en özel günü, ülke tarihinin en karanlık günlerinden biri oldu. Bugün sabah saatlerinde yerel bir kilisede evlenen çift, öğleden sonra Tauranga Camisi’ni ziyaret etti. Caminin önünde bulunan anma köşesine düğün buketlerini bırakan çift, Christchurch saldırısında hayatını kaybedenleri andı.

Evlilik töreninin gerçekleştiği kiliseden ayrılan çift, evlerine gitmeden önce Tauranga Camisi’nin yolunu tuttu ve Christchurch’te iki farklı camiye yapılan terör saldırılarında öldürülen 49 kişiye saygılarını sunmak için düğün buketlerini camiye bıraktı. Gelin ve damat camiye düğün kıyafetleriyle geldi.

Bay of Plenty Times’tan Zoe Hunter’a konuşan Reece Campbell, “Ailesini kaybeden insanlar için oldukça hüzünlüyüz ve çok üzgünüz. Düğünümüzden çiçekler getirdik. Şu anda zor zamanlar geçenlere destek olmak ve bir şekilde yanlarında durduğumuzu göstermek için onları camiye bırakmanın iyi olabileceğini düşündük" dedi.

Christchurch’teki terör saldırısını dün, düğün için hazırlandığını sırada bir arkadaşından öğrenen Kellie ise “Bunun Yeni Zelanda'da gerçekleşmesi çok üzücü” ifadesini kullandı. (Dış Haberler)