Yeni Zelanda saldırganı Erdoğan ve Merkel'i hedef göstermiş

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen silahlı saldırının şüphelilerinden Brenton Tarrant'ın 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Tarrant manifestoda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han'ı hedef göstermiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen silahlı saldırının şüphelilerinden birinin YouTube üzerinden 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Brenton Tarrant isimli 28 yaşındaki Avustralyalı neo-Nazi saldırgan, manifestoda Türkiye'yi tehdit ediyor, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Londra'nın Müslüman belediye başkanı Sadık Han'ı birlikte hedef tahtasına oturtuyor.

Manifestoda, 'Türklere' başlığı altında şu ifadeler yer alıyor: "Topraklarınızda barış içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında... Ama Boğaz'ın Batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz ve hamam böceği gibi topraklarımızdan atacağız. Konstantinopolis'e (İstanbul'a) gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya, minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak."

ERDOĞAN, MERKEL, SADIK HAN...

Saldırgan manifestosunda, 'Avrupa uluslarının düşmanı' diye nitelediği üç lideri de hedef gösteriyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel 'göçmenlere açık kapı' politikası nedeniyle 'Beyaz ve Alman karşıtı her şeyin anası' olarak tanımlanıyor; Erdoğan'dan 'halkımızın en eski düşmanının lideri' diye söz ediliyor; Han ise 'Pakistanlı Müslüman işgalci' diye niteleniyor.

Tarrant'ın silahlarındaki ırkçı göndermeler de dikkat çekti. Saldırganın geçmişte sosyal medya hesaplarından paylaştığı anlaşılan silahın üzerinde, Osmanlı Sultanı 1. Murat'ı öldüren Sırp şövalye Miloş Obiliç'in adı yazıyor. Saldırganın yayınladığı videoda çalan şarkılardan biri de Sırpça; sözlerinde ise 'Bosna kasabı' olarak anılan Sırp komutan Radovan Karaciç'e atıflar var. (Dış Haberler)

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırıYeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı