Sırbistan Dışişleri Bakanı: Sırbistan'ın saldırıyla alakası yok

Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Yeni Zelanda'da 2 camiye saldırı gerçekleştiren kişinin silahının üzerinde Sırp tarihi figürlerin isimlerinin yazılı olması üzerine açıklama yaptı. Ülkesinin saldırıyla ilgisi olmadığını dile getiren Dacic, "Biz, hiç kimseden kurbanların intikamını almasını istemedik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Yeni Zelanda'da 2 camiye saldırı düzenleyen kişinin, camiye giderken aracında Sırpça Çetnik şarkıları dinlemesi ve silahının üzerinde Sırp tarihi figürlerin isimlerinin bulunması hakkında açıklama yaptı.

Başkent Belgrad'da basın toplantısı düzenleyen Dacici, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diledi. Ülkesinin, saldırısıyla hiçbir alakası olmadığının belirten Dacic, "Biz, hiç kimseden kurbanların intikamını almasını istemedik. Bu isimlerin bu şekilde suistimal edilmesini kınıyoruz. Bu tür eylemler, çıkarlarımıza zarar veriyor. Buna benzer suistimallere karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Birçok ülkenin terörist hareketleri özgürleştirici olarak nitelendirdiğini ve bunlara tolerans gösterdiğini" savunan Dacic, "Terör, yalnızca hep beraber hareket ederek ve ayrımcılık yapmadan üstesinden gelebileceğimiz küresel bir felaket." ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırıYeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı

Görüntülerde, Christchurch şehrindeki iki camiye düzenlenen saldırının faili Brenton Tarrant'ın, saldırıda kullandığı silahın üzerine tarihte Osmanlı Devleti'ne karşı savaşmış Lazar Hrebeljanovic, Milos Obilic, Baja Pivljanin, Novak Vujosevic gibi Sırp figürlerin adlarını da yazdığı görülüyor. Tarrant'ın ayrıca, camiye giderken aracın içinde dinlediği Sırpça Çetnik şarkısında, sözlerinde Sırp savaş suçlusu Radovan Karadzic'e yönelik övgü dolu ifadeler yer alıyor. (BELGRAD/AA)

Erdoğan: Dışişleri Bakanımı bir heyetle Yeni Zelanda'ya gönderiyorumErdoğan: Dışişleri Bakanımı bir heyetle Yeni Zelanda'ya gönderiyorum