ABD: Suriye'den çekilme tarihi belli değil

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey: SDG'nin IŞİD operasyonu bitmek üzere ama uyuyan hücreleri var. ABD'nin çekilmesi için henüz bir takvim belirlenmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'in sıkıştığı son nokta olan Bağuz'daki operasyonu sona yaklaşırken, ABD'den de açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, operasyonun bitmek üzere olduğunu ancak IŞİD'in çok sayıda uyuyan hücresinin bulunduğunu söyledi. Jeffrey'nin, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı için bir takvim bulunmadığını belirtmesi de dikkat çekti.

'UYUYAN HÜCRELER VAR'

Gazetecilere IŞİD'le mücadele gelinen nokta hakkında açıklama yapan Jeffrey, "Hilafetin elindeki son toprakları yenilgiye uğratmak için Fırat boyunca süren kampanyayı bitirmek üzereyiz. Birkaç yüz savaşçı ve bir kilometrekare toprak kaldı" ifadelerini kullandı. "Fakat Suriye ve Irak'ta birçoğu uyuyan hücre olmak üzere 15-20 bin militan var" diyen Jeffrey, IŞİD'in ideolojisi ile mücadelenin devam edeceğini ve ABD'nin çekilmesi konusunda bir takvim belirlenmediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018 günü sürpriz biçimde Suriye'den çekilme kararını açıklaması sonrasında Amerikan yönetiminde tartışmalar yaşanmış, Trump hemen çekilme kararından geri adım atmak zorunda kalmıştı. (Dış Haberler)