Halepçe Katliamı'nda kayboldu, 31 yıl sonra ailesine kavuştu

Halepçe Katliamı'nın ardından tedavi için İran'a götürülen ve ailesini kaybeden Salih Halil, 31 yıl sonra ailesini buldu. Halil, "O kadar mutluyum ki telaffuz edilen kelimeler eksik kalır. Sessizlik en güzel duygu olsa gerek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halepçe Katliamı'ndan sonra bebekken İran'a götürülerek tedavi altına alınan ve ardından ailesine ulaşamayan Halepçeli Salih Halil, 31 yıl sonra ailesi ve yakınlarına kavuştu. Halil, kayıp çocukların bulunması için çalışmalara başlayacağını söyledi.

Gerçek ailesine ilk kez kavuşan 32 yaşındaki Halil, 9 aylık bebekken İran'ın Kirmanşah eyaletine götürülerek tedavi altına alındıktan sonra ailesini kaybetti. Yanlarında büyüdüğü ailesinden 2013 yılında gerçek ailesinin Halepçe’de olduğunu öğrenen Halil, DNA testleri sonucu gerçek ailesini bulmaya çalıştığını ve yapılan çalışmaların ardından dün gerçek ailesine kavuştuğunu söyledi.

Halil, ailesiyle buluşmasının tarifsiz bir duygu olduğunu belirterek, "Şu an çok mutluyum. O kadar mutluyum ki telaffuz edilen kelimeler eksik kalır. Sessizlik en güzel duygu olsa gerek. Şu anda kelimeler derin duygularımda saklı. Ancak tek kelimeyle ifade etmek gerekirse bu duygunun vatan sevgisi olduğunu dile getirebilirim" dedi.

Halepçeli diğer kayıpların bulunması için katkı sunmaya hazır olduğunu söyleyen Salih Halil, katliamın ardından kaybolan diğer çocukların bulunması için özellikle mahkemeler yoluyla çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Halil, gerçek ailesiyle buluştuktan sonra hiç görmediği babasının mezarını ziyaret etti. 16 Mart 1988'de gerçekleştirilen kimyasal saldırı sonucu, İran'a kaçan birçok aile çocuklarını kaybetmişti. (HALEPÇE/AA)

Salih Halil, hiç göremediği babasının mezarını ziyaret etti. (Fotoğraf: Yunus Keleş/Anadolu Ajansı)