Boeing 737 Max'a bir yasak daha: Singapur da vazgeçti

Etiyopya'daki uçak kazasının ardından, Boeing 737 Max tipi uçağa bir yasak daha geldi. Singapur Sivil Havacılık Kurumu, ülkedeki beş havayolunun bu uçakları kullanmasını geçici olarak yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Etiyopya Havayolları'na ait Boeing 737 Max tipi uçağın taşıdığı 157 kişi ile birlikte pazar günü düşmesinin ardından bu uçakların kullanımını bir ülke daha durdurdu. Çin, Cayman ve Etiyopya'nın ardından, Singapur'da da Boeing 737 Max tipi uçakların ülkeye giriş çıkışı yasaklandı.

Singapur Sivil Havacılık Kurumu (CAAS), yasaktan altı Boeing 737 Max 8 uçağı olan SilkAir'in ve China Southern Havayolları, Garuda Indonesia, Shandong Havayolları, Tayland Lion Air'in etkileneceğini açıkladı.

Singapur'da bulunan ve hava trafiği en yoğun yedinci havaalanı olan Changi'de seferlerin iptal edilip edilmeyeceği ve uçuşların nasıl düzenleneceği belirsizliğini koruyor.

Etiyopya'daki kazada, Amerikan uçak firması Boeing'in ürettiği Max 8 modeli beş aydan kısa süre içinde ikinci kez düştü. Uçağın yazılımında bir sorun yaşandığı iddiası sonrasında, bazı havayolu şirketleri ve sivil havacılık kurumları bu uçakla uçuşları askıya aldı.

THY'den yapılan açıklamada 'gelişmelerin izlendiği' belirtilirken, ABD Sivil Havacılık Kurumu Boeing 737 Max 8 modelinin uçuşa elverişli olduğu telkininde bulundu. (Dış Haberler)