SDG IŞİD'e karşı 'nihai' saldırıya geçti

Suriye Demokratik Güçleri, sivillerin tahliye edilmesi için yavaşlattığı Bağuz operasyonunu yeniden başlattı. IŞİD'in sıkıştığı Bağuz'da örgütün silah depolarının havadan hedef alındığı, sahada çetin çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de IŞİD'in Irak sınırında sıkıştığı Bağuz kasabasına yönelik 'nihai operasyon' yeniden başlatıldı. Operasyonu sivillerin tahliye edilmesi için geçen hafta askıya alan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), dün akşam saat 18.00 itibarıyla yeniden saldırıya geçildiğini duyurdu.

Operasyon kapsamında ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun örgütün silah depolarını hedef aldığı, sahada ise çetin çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

SDG kaynakları, son haftalarda Bağuz'dan on binlerce sivilin tahliye edildiğini, yaklaşık 4 bin IŞİD militanının teslim olduğunu, bununla birlikte kasabada kalan militanların 'ölümüne savaşmakta kararlı olduğunu' söylüyor.

Bağuz'un IŞİD'den temizlenmesinden sonra SDG ile ABD'nin örgüte karşı 'nihai' zaferi resmen ilan etmesi bekleniyor. Uzmanlar ise IŞİD'in Bağuz'dan sonra tamamen bitmeyeceği, uyuyan hücreler ve dünya çapındaki sempatizanları nedeniyle mücadelenin uzun yıllar boyu sürmesi gerektiğinde uyarıda bulunuyor. (Dış Haberler)

SDG kampında kavga: Fanatik IŞİD'ci kadınlar saldırdıSDG kampında kavga: Fanatik IŞİD'ci kadınlar saldırdı