Hindistan'da 'pilot bıyığı' modası: Berberler yetişemiyor!

Hindistan ile Pakistan arasındaki krizde uçağı düşürülen ve iki gün İslamabad'da rehin tutulan Hint pilot Abhinandan Varthaman'ın bıyığı moda oldu. Çok sayıda erkek aynı bıyık stili için berberlerde sıraya giriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan ile Pakistan arasında geçen hafta tırmanan Keşmir krizinde uçağı düşürülünce bir süre rehin tutulup serbest bırakılan Hint pilot Abhinandan Varthaman ülkesinde kahraman ilan edildi. Öyle ki, pilotun kendine özgü bıyığı berberlerde kopyalanır oldu.

Reuters'ın haberine göre, Hindistan'da çok sayıda erkek, pilotun bıyık tıraşının aynısından yaptırmak için berberlerde sıraya giriyor. Ahmedabad kentinde aynı bıyık stili için berber koltuğuna oturan 30 yaşındaki Dhiren Makvana, "Herkes Bolywood'un ve ünlülerin tarzını izliyor ama ülkemizin asıl kahramanı o" dedi.

Makvana'yı tıraş eden Rajesh Nai ise dükkanına bir günde üç kişinin gelip aynı tıraştan istediğini söyledi. Hint basını bu bıyık stiline 'silahşor' adını takarken, Bengaluru kentinde de aynı tıraşı yaptıran Muhammed Chand "Onun hayranıyım" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hint pilot Abhinandan Varthaman

'Düşman kardeşler' Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir gerilimi, önceki hafta bir Hint güvenlik konvoyuna düzenelenen saldırıda en az 44 askerin hayatını kaybetmesi sonrası tırmanmıştı. Hindistan, Pakistan topraklarındaki militanları sorumlu tutarak sınır ötesi hava saldırıları düzenlemiş, Pakistan'ın hava sahası ihlalini gerekçe göstererek bir Hint uçağını düşürmesi sonrası pilot Varthaman rehin alınmıştı. Pilot, 'iyi niyet' göstergesi olarak serbest bırakılmıştı. (Dış Haberler)