Evde beslediği aslan öldürdü

Çek Cumhuriyeti'nde evinde iki aslan besleyen bir adam, kafeslerden birinde ölü bulundu. Komşuları 34 yaşındaki Michal Prasek'i uzun süredir şikâyet ediyordu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çek Cumhuriyeti'nde 34 yaşındaki Michal Prasek, kendi evinde beslediği iki aslandan birinin kafesinin içinde ölü bulundu. Prasek'in evinde dokuz yaşındaki bir erkek aslan ile bir dişi aslanı çiftleştirmek için beslediği, komşuların uzun süredir şikâyette bulunduğu belirtildi.

CEZA KESİLMİŞTİ

Yerel basının haberine göre, ülkenin doğusundaki Zdechov köyünde ailesinin evinde yaşayan Prasek aslanları iki ayrı kafeste besliyordu. Erkek aslanı 2016'da, dişi aslanı ise geçen yıl almıştı. Prasek'e yetkililerden izin almadığı için ceza kesilmiş ancak evine kimsenin girmesine izin vermemesi nedeniyle aslanlar çıkarılamamıştı. Hayvanlara kötü muameleye dair kanıt bulunamaması da polisin aslanları almasını engellemişti.

SOKAKTA GEZDİRİYORDU

Prasek geçen sene de, dişi aslanı tasma ile sokakta gezdirmeye kalkışmış, bir bisikletçi ile yaşanan çarpışma sonucunda gazete manşetlerinde yer almış ancak olay kayıtlara trafik kazası olarak geçmişti.

ASLANLAR ÖLDÜRÜLDÜ...

Prasek'in cansız bedeninin erkek aslanın kafesinde babası tarafından bulunduğu, kafesin içeriden kilitli olduğu ve aslanların ise olay yerine çağrılan polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Yerel medyaya konuşan polis sözcüsü 'Prasek'i kafesten çıkarmaları için aslanları öldürmelerinin şart olduğunu' savundu. Zdechov valisi Tomas Kocourek'in Prasek'in ölümü hakkında "Bugünkü olay belki de, bu uzun süreli sorunun nihayet çözülmesine yardım edecek" sözleri tepki çekti. (Dış Haberler)