Pompeo'dan Muthana'ya 'terörist' tanımlaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, IŞİD'e katılmak için ABD'den Suriye’ye gittiği belirtilen Hoda Muthana'yı "terörist" olarak tanımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, IŞİD'e katılmak için ABD'den Suriye’ye gittiği iddia edilen Hoda Muthana'yı "terörist" olarak tanımladı.

Dün ABD'ye geri dönmek isteyen Muthana'nın vatandaş olmadığı için ülkeye alınmayacağını açıklayan Pompeo, konuya ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

Pompeo, Muthana'ya içinde bulunduğu durum için acımadığını belirterek, "Bu kadın, Amerikan askerlerini ve vatandaşlarını korkunç bir riske atmış biridir. O bir terörist. Başkan (Donald) Trump'ın da net olarak ifade ettiği gibi ülkeye giremeyecek. Çünkü ABD vatandaşı değil, ABD vatandaşlığı hakkına da sahip değil ve tehdit oluşturmak için ülkemize geri dönmeyecek." ifadelerini kullandı.

Yemenli bir diplomat ailenin kızı olarak ABD'nin New Jersey eyaletinde dünyaya gelen Muthana, avukatı aracılığıyla ABD vatandaşı olduğunu iddia etmiş, buna yönelik ABD'deki doğumunu gösteren bazı dokümanları göstermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu dokümanların Hoda Muthana'nın babası Ahmet Ali Muthana'nın Birleşmiş Milletler'deki diplomatlık görevinden ayrılmasına rağmen kendilerine bildirilmediği için devam ettiği düşünülerek verildiğini belirtti.

Amerikan göçmenlik kanunlarına göre, görev için ülkeye gelen yabancı diplomatların çocukları ABD'de doğsa bile vatandaş olamıyor. (WASHINGTON-AA)

ABD'ye geri dönmek isteyen IŞİD'li kadın ülkeye alınmadıABD'ye geri dönmek isteyen IŞİD'li kadın ülkeye alınmadı