İngiltere'de cinsiyet eğitimi karşıtlığı: Benim çocuğum benim kararım

İngiltere'de okullarda verilen zorunlu cinsiyet eğitimi dersi bazı Müslüman gruplarca protesto ediliyor. Birmingham'daki bir okuldaki gösterilerde protestocu aileler "benim çocuğum benim kararım" pankartları taşıdılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de anaokulundan itibaren okullarda cinsiyet eğitimi dersinin zorunlu olması ülkedeki bazı Müslüman gruplarca protesto ediliyor. 5 yaşından itibaren çocuklara verilmeye başlayan cinsiyet eğitimi derslerinde bireylere toplumsal olarak yüklenen kadın ve erkek rollerinden, farklı cinsiyet yönelimlerinden, cinsiyet eşitliliği konularını kapsıyor.

300 KİŞİLİK CİNSİYET EĞİTİMİ PROTESTOSU

Birmingham'daki bir okulda çocukları ile birlikte gösteri düzenleyen 300'den fazla aile toplumsal cinsiyet eğitimini protesto etti. Bazı göstericiler çocuklarının cinsiyet eğitimi almalarındansa ülkeyi terk etmeyi tercih edeceklerini söylüyorlar.

Yapılan gösteriler nedeniyle öğrenciler ilk derse giremedi. Bazı öğrenciler protesto gösterisine katılırken, çocukların aileleri "benim çocuğum benim kararım" ve "bırakın çocuklar çocuk olsun" yazan pankartlar taşıdılar.