Fransa'da Yahudi düşmanlığı protestoları: Artık yeter!

Fransa'da son dönemde artan Yahudi düşmanlığı ülkenin 70 noktasında protesto ediliyor. Fransa'da geçen hafta Yahudi mezarlığına Nazi sembolleri çizilmesi ülkede geniş çaplı tepkilere neden olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yahudi karşıtı eylemlerin artışta olduğu Fransa'da duruma tepki göstermek için başta Paris olmak üzere birçok kentte yürüyüşler organize edildi. Ülke çapında 70 noktada yürüyüşler düzenlendi.

Yürüyüşte hükümeti Başbakan Edouard Philippe ve bakanlar temsil etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Paris'teki Shoah Anıtı'nı ziyaret etti. Protestocular, Paris'in Cumhuriyet Meydanı'nda "Artık yeter" sloganlarıyla yürüdü. Gösterilere eski cumhurbaşkanları François Holland ve Nicolas Sarkozy de katıldı. Fransız İçişleri Bakanlığı'na göre Yahudi toplumunu hedef alan saldırılar 2018'de 500'e ulaşarak 2017'ye oranla yüzde 74 arttı.

ÖLDÜRÜLEN YAHUDİ GENCİN ANISINA DİKİLEN AĞAÇ KESİLDİ

Son aylarda, Fransa'da Yahudi düşmanlığının etkisini artırdığı belirtiliyor. Geçen hafta, Yahudi soykırımından kurtulmuş eski Fransız bakan Simone Veil'in fotoğrafları tahrip edilerek üzerine Almanya "Yahudi" anlamına gelen kelime yazıldı. Ardından, Yahudi olduğu için dövülerek öldürülen bir gencin anısına dikilen bir ağacın kesildiği görüldü.

Fransa'da 100'e yakın Yahudi mezarına Nazi sembollerinin çizildi.

Salı günüFransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nazi sembollerinin çizildiği 100'e yakın Yahudi mezarının bulunduğu mezarlığı ziyaret etti.  "Bunu her kim yaptıysa cezalandırılacaktır," dedi. Mezarlığa yapılan saldırının ardından bir video mesajı yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, "Yahudi düşmanlığı sadece bizi değil, herkesi tehlikeye atan bir salgındır" yorumunu yaptı. (Kaynak: BBC Türkçe /euronews)

Etiketler Simone Veil