İran Devrim Muhafızları: Savaşımız bir nokta ile sınırlı kalmayacak

İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı Selami, 27 askerin hayatını kaybettiği saldırının intikamını almak için planlamaların yapıldığı söyledi. Saldırıdan ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın sorumlu tutan Selami, "Savaşımız sadece bir nokta ile sınırlı kalmayacak, çünkü teröristleri sayısal açıdan ele almıyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami; ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı ülkenin güneydoğusunda 27 askerin öldüğü saldırıdan sorumlu tutarak, "dünya süper güçlerini yenilgiye uğratmak için planlarının" olduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, başkent Tahran'da Sistan-Beluçistan eyaletindeki saldırıda hayatını kaybeden 27 asker için düzenlenen anma programında konuştu.

İran'daki saldırının küçük çaplı olmadığını ve "küresel bazda hazırlanan tehlikeli bir stratejiye" göre gerçekleştirildiğini savunan Selami, "Savaşçılarımız ABD, İsrail ve bölgedeki Arap hükümetleri üçlüsüne karşı mücadele ediyor" dedi.

'SÜPER GÜÇLERİ YENİLGİYE UĞRATACAK PLANIMIZ VAR'

Saldırıda hayatını kaybeden askerlerin intikamını almak için planlamaları yaptıklarını belirten Selami, "Dünya süper güçlerini yenilgiye uğratmak için planımız var. Savaşımız sadece bir nokta ile sınırlı kalmayacak, çünkü teröristleri sayısal açıdan ele almıyoruz" ifadelerini kullandı.

İran'ın Zahidan kentinde, 13 Şubat Çarşamba günü bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında Devrim Muhafızları mensubu 27 asker hayatını kaybetmişti. Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren Ceyşu'l Adl isimli örgüt üstlenmişti. (TAHRAN/AA)