'IŞİD'lilerin sorumluluğunu alamayız'

ABD Başkanı Trump'ın "IŞİD militanlarını Avrupa ülkelerine geri alın" çağrısından sonra Suriye Demokratik Güçleri'nden de, IŞİD'lilerin sorumluluğunun tek başlarına alınamayacak durumda olduğu açıklaması geldi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) gözaltı merkezlerinde tutulan yabancı IŞİD savaşçılarını Avrupa ülkelerine geri alın" çağrısından sonra bölgedeki Kürt güçlerinden de paralel açıklama geldi. Gözaltı merkezlerinde tutulan IŞİD'liler ve aileleri ile ilgili olarak bölgedeki SDG'li yetkililer sorumluluğu tek başlarına alamayacaklarını söyledi.

Reuters'ın geçtiği habere göre, Kuzey Suriye'de SDG'nin gözaltı merkezlerinde tutulan IŞİD üyelerinin ve ailelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Merkezlerde 800 IŞİD üyesinin bulunduğunu, buna ek olarak bin 500 kadar çocuk ve 700 kadar kadın bulunduğu belirtildi. Haberde gözaltındaki bu insanlar "saatli bomba" olarak değerlendirilerek, savaşçıların kaçabilirlerse Kürt bölgelerinde saldırılar düzenleyebilecekleri belirtildi. (Dış Haberler)