'Poşetli Messi'nin annesi: Taliban peşimizde

Kendi imkanlarıyla poşetten futbolcu Messi'nin formasını yapan 7 yaşındaki çocuğun annesi, oğlunun tanınması nedeniyle hayatlarının 'mahvolduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Poşet ile kendi imkanları ile yaptığı Arjantinli futbolcu Messi'nin forması ile üne kavuşan Afgan çocuğun annesi oğlunun ününün hayatlarını 'mahvettiğini' söyledi. Oğlunun bu forma ile çekilen fotoğrafı ile yakaladığı ün sonrası hayatlarının radikal bir şekilde değiştirdiğini belirten Murtaza Ahmadi'nin annesi Taliban'ın hedefinde olduklarını söyledi.

Taliban'ın oğlunun peşinde olduğunu belirten anne her gün ölüm korkusu ile yaşadıklarını belirtti. NTV'de yer alan habere göre, anne geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada ise tehditler nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını açıklamıştı. Poşetten yaptığı Messi formasıyla dünyanın gündemine oturan Murtaza Ahmedi, idolü ile 2016 yılında buluşmuştu. Messi küçük Murtaza'yla yakından ilgilenmiş, ona futbol topu ve imzalı forma hediye etmişti.

"Poşet formalı Messi" fotoğrafı sosyal medyada geniş yankı bulmuş, ilk olarak resimdeki kişinin Irak'ta yaşayan Homid isimli bir çocuk olduğu iddia edilmişti.

Ancak gerçek daha sonra ortaya çıkmış, Afganistan'ın kırsal kesiminde yaşayan 7 yaşındaki Murtaza'nın gerçek 'Poşet formalı Messi' olduğu belirlenmişti.