Tecavüz şikayetiyle karakola giden eşcinsel gence 6 ay hapis cezası

Tunus'ta eşcinsel bir genç iki kişinin tecavüzüne uğradığı şikayetiyle polis merkezine başvurdu. Tecavüze uğrayan Tunuslu gencin eşcinsel olduğu öğrenilince mahkeme gence 6 ay hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus’ta iki kişi tarafından tecavüz edildiği iddiasıyla karakola şikayete giden bir genç eşcinsel olduğu öğrenilince 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tunus'ta LGBT hakları savunucusu Shams Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre, 26 yaşındaki genç adam sosyal medya aracıyla tanıştığı biriyle görüşmek için gittiği mekanda 2 kişi tarafından tecavüze uğradı.

Tunuslu genç, başından geçenleri Tunus polisine anlattıktan sonra iki kişi hakkında şikayette bulunmak istedi. Ancak savcılık şikayetçinin eşcinsel olup olmadığını öğrenmek için muayene testi istedi. Muayene testi genç adamın eşcinsel olduğu ortaya koydu.

Tunus’ta eşcinselliğin yasal koruması olmadığı gibi ceza kanununun 230'ncu maddesinde eşcinsel ilişkiler için 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

TUNUS'TA EŞCİNSEL İLİŞKİ HAPİSLE CEZALANDIRILIYOR

Safakes Bölgesi mahkemesinde görülen davada genç Tunuslunun diğer kişilere iftira ettiği gerekçesiyle 2 ay ve kendi rızasıyla eşcinsel ilişkiye girdiği için de 6 ay hapis cezası aldı. Diğer iki sanık ise eşcinsel ilişkiye girdikleri gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tunus'ta LGBT hakları savunucuları söz konusu davanın "İnsan haklarını ve onurunu hiçe saydığını, bu sebeple tüm mahkeme işlemlerinin derhal durdurulmasını" talep ediyor.

Shams Derneği, Arap Baharı'ndan sonra Ennahda gibi muhafazakar partilerin başa geçmesiyle, son yıllarda "eşcinsellik suçundan" mahkum edilenlerin sayısında bir artış yaşandığını ileri sürüyor. Derneğin verilerine göre, 2018'de 127, 2017'de 79, 2016'da ise 56 kişi bu suçtan mahkum edildi. Derneğin avukatı Mounir Baatour yargıçların muhafazakar hükümetin desteği ile bu konuda eskisine göre daha sert kararlar verdiğini ileri sürdü. (Kaynak: euronews)