SDG 'nihai' saldırıyı başlattı, IŞİD direniyor

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD'in Fırat'ın doğusunda kontrol ettiği son bölgeye operasyon başlattı. Örgütün Irak sınırındaki bölgede sert bir direniş ortaya koyduğu, çetin çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD'in Suriye-Irak sınırında elinde kalan son noktaya 'nihai saldırı' başlattı. Sınır köyü Baghuz'da çetin çatışmaların yaşandığı, IŞİD'in hayatta kalan en deneyimli militanları ile direndiği belirtiliyor. AP ajansına konuşan SDG kaynakları, bölgede IŞİD'in sert direnişiyle karşılaştıklarını, 'en deneyimli cihatçıların' ellerinde kalan son kaleyi savunduklarını anlattı.

SDG'nin operasyonları, bölgede bulunan yaklaşık 20 bin sivilin tahliye edilmesi için son 10 gündür askıya alınmıştı. Tahliyelerin ardından IŞİD'e karşı dün yeniden saldırıya geçilmişti.

SDG kaynakları, söz konusu operasyonun kısa süre içinde tamamlanmasını ve IŞİD'in Fırat'ın doğusundan şubat sonunda temizlenmesini beklediklerini söylüyor.

Suriye'den çekilme kararını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump ise geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada, IŞİD'in elindeki tüm toprakların alındığının bu hafta içinde ilan edilmesinin mümkün olduğunu söylemişti. (Dış Haberler)