Yunanistan Komünist Partisi'nden iddia: Çipras Erdoğan'la NATO adına müzakere başlattı

Yunanistan Komünist Partisi'nden iddia: Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ankara temaslarında Türkiye'nin NATO'dan kopmaması için bir müzakere süreci başlattı. Ege ve Doğu Akdeniz’de yeni paylaşımlar gündeme gelecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın bu haftaki Ankara ziyaretinde yaptığı görüşmelerle ilgili bir iddia ortaya attı. Buna göre Çipras, ABD’nin bölgedeki yakın müttefiklerinden biri olarak, Türkiye ile NATO adına yeni müzakereler başlatacak. KKE, Türkiye'nin Rusya'dan uzaklaştırılmasının amaçlandığını öne sürdü.

KKE'nin yayın organı Rizospastis'de yayımlanan başyazıda, Türk-Yunan ilişkilerinin Türkiye ile NATO arasındaki pazarlıkların bir unsuruna dönüşeceği iddia ediliyor. İddiaya göre, bu müzakere sürecinde NATO Rusya eksenine kayan Türkiye’yi pakt içerisinde tutmak için yoğun çaba sarf edecek; bu bağlamda Ege ve Doğu Akdeniz’de yeni paylaşımlar gündeme gelecek.

Başyazıda, Çipras'ın Ankara'da değindiği 'aktif politika' söyleminin 'hayra alamet olmadığı' yorumunda bulunularak 'ABD ile NATO’nın Balkanlar için yeni planlar geliştirdiği, Yunanistan’ın Makedonya ile isim anlaşması imzaladığı, Doğu Akdeniz’de yeni dengelerin oluştuğu ve İsrail’in bu yeni konjonktürde başrole soyunduğu' da belirtildi.