Karl Marx'ın mezarına saldırı

Karl Marx'ın mezarına saldırı gerçekleştirildi. Mezarı bir daha eski haline döndürmenin mümkün olmayacağını söyleyen Highgate Mezarlığı Vakfı Dostları’nın Yöneticisi Ian Dungavell, zarar verilmiş başka mezar olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marx’ın Londra’da bulunan mezarına zarar verildi. Highgate Mezarlığı’ndaki saldırının çekiçle gerçekleştirildiği belirtildi.

Evrensel'in haberine göre, saldırıda Marx’ın 1881’deki orijinal mezar taşından alınarak 1954’te anıta eklenen mermer bölgeye zarar verildi.

Mezarı bir daha eski haline döndürmenin mümkün olmayacağını söyleyen Highgate Mezarlığı Vakfı Dostları’nın Yöneticisi Ian Dungavell, zarar verilmiş başka mezar olmadığını belirtti.

Dungavell, Guardian’a verdiği demeçte “Karl Marx’ın bilerek hedef alındığını düşünüyoruz. Rastgele bir iş değil. Fotoğraflardan, şahsın Karl Marx’ın adını silmek için epey uğraştığını görebilirsiniz” ifadelerini kullanırken saldırıyı bencilce bir eylem olarak nitelendirdi. Dungavell, “Marx’ın düşüncelerine ilişkin ne düşünürseniz düşünün bu, korkunç bir şey. İnsani açıdan baktığımızda bu kendisinin, eşinin ve ailesinin diğer üyelerinin mezarı” dedi.

Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı. (Kaynak)