Maduro'dan iç savaş uyarısı: Hazırlanıyoruz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede iç savaş çıkıp çıkmayacağına dair soruya yanıtında "Buna kimse kesin olarak yanıt veremez" dedi. Maduro, "Kimsenin içişlerimize karışmamasını talep ediyoruz ve kendimizi ülkemizi savunmak için hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'da cumartesi günü iktidar ve muhalefet yanlıları ayrı ayrı sokağa dökülürken, Batı destekli sağcı muhalefetle karşı karşıya bulunan solcu Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan üstü kapalı bir iç savaş uyarısı geldi. Maduro, iç savaş çıkıp çıkmayacağına dair soruya yanıtında "Buna kimse kesin olarak yanıt veremez" dedi.

İspanyol kanalı La Sexta'ya konuşan Maduro'ya, Venezuela'daki krizin iç savaşla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı soruldu. Maduro, "Bugün bu soruya kimse kesin yanıt veremez. Her şey, kuzeydeki imparatorluğun [ABD] ve Batılı müttefiklerinin delilik ve saldırganlık seviyesine bağlı" dedi. Maduro, "Kimsenin içişlerimize karışmamasını talep ediyoruz ve kendimizi ülkemizi savunmak için hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki fabrikalarda, üniversitelerde insanların savaşa hazırlandıklarını ekleyen Maduro, röportajı yapan gazeteci Jordi Evole'nin "Söylediklerinizden korkuyorum, sayın Maduro" demesi üzerine, "Gerçekten mi? Beni korkutmuyor" cevabını verdi. (Dış Haberler)