Brezilya eski Devlet Başkanı Lula kardeşinin cenazesine geç gelen izin yüzünden katılamadı

Eski Brezilya Devlet Başkanı Lula, kardeşinin cenazesine katılmasına çok geç izin verildiği için cenazeye katılmama kararı aldı. Lula'nın kardeşi Salı günü kanserden ölmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya Yüksek Mahkemesi, bugün tutuklu bulunan eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın kardeşinin cenazesine katılmak için geçici olarak hapishaneden çıkmasına karar verdi. Halk arasında Lula olarak bilinen eski devlet başkanının güvenlik nedeniyle Sao Paulo'da bir askeri üstte kardeşini görmesine izin verildi. Fakat kararın çok geç gelmesi nedeniyle kardeşini ancak gömülmeden kısa bir süre önce görebilme şansı olan Lula, cenazeye katılmak yerine hapishanede kalmayı tercih etti.

Lula'nın kardeşi Genival Inácio da Silva, Salı günü kanser yüzünden ölmüştü. Lula ölüm haberini duyduktan birkaç saat sonra mahkemeye cenazeye katılmak için başvurdu. Alt mahkeme Lula'nın cenazedeki varlığının büyük kalabalıkları toplayacağını ifade ederek güvenlik endişesi nedeniyle Lula'nın talebini reddetti.

Yüksek Mahkeme Başkanı Adalet Dias Toffoli bugün, Lula'nın vefat eden kardeşi ve bazı aile üyelerini görmesine izin vermişti. (Dış Haberler)