Venezuela'dan mektup var: Her şey medyadaki gibi değil!

Venezuelalı işçi kadın Maria Fernanda Romero Tavera, Gazete Duvar yazarı Metin Yeğin'e gönderdiği mektupta ülkesinde yaşananları anlattı. Tavera, 'her şey dünya medyasının verdiği gibi değil, muhalefetin hepsi gringolarla birlikte hareket etmiyor' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazete Duvar yazarı Metin Yeğin'e Venezuela'dan bir mektup gönderen işçi ve anne Maria Fernanda Romero Tavera ülkesinde yaşananları anlattı. Tavera, internetin ABD tarafından bloklandığını ve muhalefetin tamamının ABD ile birlikte hareket etmediğini yazdı.

Tavera'nın mektubu şöyle:

Tavera ve bebeği...

"Değerli yoldaş Metin! Ben şahsen iyiyim. Oldukça zorlu yıllar geçirdik ama ben bu süreçte hâlâ devrimci zeminde duruyorum. Ulusal sağ, dünya burjuvazisi, emperyalizm, hükümeti devirmek için her şeyi denediler. 23 Ocak'ta büyük gösteriye katıldım. Devrimci, Chavist seferberlik çok güçlüydü. İnsanlar, Maduro ile birlikte Bolivarcı yurdu savunmak için çok istekliydiler. Kuşkusuz ekonominin kötü gidişine ve bürokrasiye karşı mücadele etmeliyiz ama her şeyden önce Bolivarcı yurdu ve barışı savunmak var. Bizim moralimiz çok yüksek. Yıldızları yakalayacağız.

ABD için Venezuela petrolü neden önemli?ABD için Venezuela petrolü neden önemli?

Sekiz soruda Venezuela KriziSekiz soruda Venezuela Krizi

'İNTERNETİ BİLE ENGELLİYORLAR'

Emperyalistler interneti bile engelliyorlar ve ben şu anda, iki ayrı şehirde yaşadığımdan, internete çok az erişebiliyorum ve bir de bilgisayarım arızalı. Her şey çok pahalı olduğu için bunu tamir etmek ve yenisini almak çok zor. Ayrıca Whats App’ım ve Android cep telefonum yok.

Venezuela'nın arkasındaki hikayeVenezuela'nın arkasındaki hikaye

Lütfen; bizim direnişimizi medyaya, basına, her yere duyurmalısın... Burada direnişçiler var. Her şey dünya medyasının verdiği gibi değil. Hepsi çarpıtılmış. Hatta muhalefetin bir bölümü bile gringolarla (yankilerle) birlikte hareket etmiyor.

Seni kucaklıyorum yoldaş. Hasta la victoria siempre!!

Maria Fernanda Romero Tavera

Tavera'nın taşıdığı pankartta El Salvadorlu şair ve devrimci Roque Dalton'un bir şiiri var: Mücadele yaşamak için, aşk için, ekmek için, şiirse hepsi için...