Endonezya'da selde 59 kişi hayatını kaybetti

Endonezya'da yaşanan selde 59 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Afet Yönetim Ajansı'nın yaptığı açıklamada ise 24 kişinin kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'da dört büyük adadan biri olarak bilinen Sulawesi'nin güneyinde yer alan dokuz farklı bölgede şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda en az 59 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Güney Sulawesi Afet Yönetim Ajansı (BPBD), bölgede 24 kişinin de kayıp olduğunu belirten sel ve heyelanların etkili olduğu bölgelerde, kayıpları arama ve afetzedelere yardım ulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Şu ana kadar yaralanan 46 kişi hastaneye kaldırılırken, doğal afetin etkili olduğu bölgelerde üç bini aşkın kişi de güvenli yerlere tahliye edildi. Yetkililer ev, kamu binaları okul ve köprü gibi birçok yapının hasar gördüğünü ifade etti.

Tropikal iklimin yaşandığı Endonezya'da, özellikle Ekim ve Nisan ayları arasındaki Muson döneminde aşırı yağışlar nedeniyle sıklıkla sel ve heyelanlar meydana geliyor. (Kaynak: euronews)