Babası gözaltına alınan bebek ellerini kaldırıp polise yürüdü

ABD'de bir polis çevirmesinde, babasının polisler tarafından gözaltına alındığını gören küçük kız da ellerini havaya kaldırarak polislere yürüdü. Tartışmalara neden olan görüntüler sonrası polisler de üzerlerindeki kameralarının görüntülerini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan polisi gözaltı sırasında içinde iki bebek olan araca silah doğrulttu. Bebeklerden biri gözaltına alınan babasına öykünerek elleri yukarda dışarda çıkıp polise yürüdü.

Bir alışveriş merkezinde soygun ihbarı ve zanlılardan birinin kemerinde silah olduğu uyarısı üzerine AVM'nin park yerine araçlarıyla gelen silahlı polisler, aldıkları ihbara uyan kamyoneti hem önden hem arkadan çevirerek durdurdu.

Polisler araca silahlarını doğrultarak önde oturan iki zanlının inmesini emretti. Biri araçtan inip elleri havada polise yürüdü ve kelepçelendi, ama bu sırada araçtan iki yaşında bir bebek de inip tıpkı babası gibi ellerini havaya kaldırarak polise yürüdü. Baba polise araçta bir yaşında bir bebeğin daha olduğunu belirtti. Tüm bunlara rağmen kamyoneti iki koldan çevirmiş polisler, araca silah doğrultmaya devam etti.

Otoparktaki bir başka araçta bulunan iki kadının cep telefonuna kaydettikleri videoda polislerin kızı sakinleştirmeye çalıştığı, yanlarına gelen annesine teslim ettiği görülüyor. Bunun ardından araçta arama yapılıyor.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=250&v=B9PvO42iOXU[/embed]

POLİS KAMERALARI GÜNDEME GELDİ

Cep telefonu videosu sosyal medyada yayımlanınca silahsız siyah sivilleri vurmasıyla tanınan Amerikan polisinin bu olaydaki davranışına dair de tartışmalar başladı. Yeni bir polis korkusu tepkisi gelmesi üzerine polis üniformalarına iliştirilen kameraların görüntüleri yayımlandı. Polis teşkilatlarının genelde gönülsüz taktıkları, hatta bazı olayları örtbas etmek için bizzat kapatıp bozulduğunu iddia ettikleri üniforma kameraları, bu olayda memurlara yönelik eleştirileri bir nebze yatıştırdı.

Araçta yapılan aramada arka koltukta bir plastik boncuk tabancasının bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan iki kişinin bebeklerin ailesinden olup olmadığına açıklık getirilmedi.

Etiketler polis ABD yürüme