Bebek genleriyle oynadı, üniversiteden kovuldu

He Jiankui, bebek genleri ile ilgili projesi nedeniyle çalıştığı SUSTech Üniversitesi'nden kovuldu. Jiankui, Kasım ayında ikiz kız çocuğunun embriyonik genlerini değiştirdiğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çinli bilim insanı He Jiankui, genleri ile oynanmış ilk bebek projesi yüzünden Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden (SUSTech) kovuldu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "SUSTech Üniversitesi şu andan itibaren Dr. Jiankui He ile yürüttüğü tüm projeleri feshederken onun bütün eğitim ve araştırma faaliyetlerine son vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Çinli bilim insanı Jiankui, Kasım ayında CRISPR-Cas9 teknolojisini kullanarak ikiz kız çocuğunun embriyonik genlerini değiştirdiğini açıkladı. Bu olay kendi ülkesinde ve dünyada yankı uyandırırken büyük tepkiye sebep oldu.

Yüzlerce Çinli ve yabancı bilim insanı yeniden üretim amacıyla embriyoda genlerin içeriğini değiştirme işleminin etik olmadığını açıkladı.

euronews'de yer alan haberde, Çinli yetkililerin Jiankui'yi kınarken insan geniyle oynama alanındaki tüm araştırmaların da askıya alındığı duyurusu yer aldı.