Trump'tan Pelosi'ye: Radikal Demokrat!

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar örme ısrarı nedeniyle yaşanan krizde 'taviz'lerini kabul etmeyen Demokrat siyasetçi Nancy Pelosi'yi Twitter'dan yaylım ateşine tuttu. Trump, Pelosi'yi sola kayıp 'Radikal Demokrat' haline gelmekle 'suçladı'.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar örme ısrarının sonucunda yaşanan bütçe krizi ve hükümetin kapanmasına ilişkin tartışma, Trump ile Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratların lideri Nancy Pelosi arasında şahsi bir husumete dönüşüyor. Trump dün gece krizi aşma girişimiyle, duvar inşaatına karşı çıkan Demokratlara taviz vereceğini açıkladı ancak duvardan tamamen vazgeçmemesi nedeniyle Pelosi'den olumsuz yanıt aldı. ABD Başkanı bunun üzerine Demokrat siyasetçiyi 'aşırı derecede sola kaymak' ve 'Radikal bir Demokrat' haline gelmekle 'suçladı'.

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Nancy Pelosi öyle mantıksız davrandı ve o kadar çok sola kaydı ki, artık resmen bir Radikal Demokrat haline geldi. Partisindeki 'sol eğilimlilerden' öylesine korkuyor ki, kontrolü kaybetti" dedi.

ABD Başkanı tweetinde, göçmen politikaları konusunda açık kapı politikası izleyen, göçmenlik konusunda federal otorite ile işbirliği yapmayarak kendisini 'sığınak şehir' olarak konumlandıran ve bir bölge hâkiminin daha yeni göçmenler lehine karar aldığı San Francisco'yu eleştirmekten de geri durmadı. Trump, "Ve bu arada, San Francisco'da sokakları temizleyin, onlar iğrenç" dedi.

ABD Başkanı ikinci bir tweet'te de, bir Ulusa Sesleniş konuşması yapmayı hâlâ düşündüğünü belirtip, krizi aşmak için çok sayıda seçenek bulunduğunu ve 'Pelosi'nin verdiği, kendisinin de kabul ettiği yazılı teklifin' bunlardan biri olduğunu öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Amerikan hükümeti, Trump'ın göçmenlik karşıtı politikalarına ve Meksika sınırına duvar inşaatı için ek bütçe talebine karşı çıkan Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasındaki kriz nedeniyle kapanmıştı. Federal hükümetin yaklaşık bir aydır kapalı olması ve bütçe belirsizliği nedeniyle maaşlar  ödenemezken, Trump dün bir 'taviz açıklaması' yaptı. ABD Başkanı, hükümetin daha fazla kapalı kalmasının önüne geçmek için bir Kongre'ye bir yol haritası sunacağını söyledi ancak duvardan vazgeçmediğini de vurgulayıp 5,7 milyar dolarlık ek bütçe talebini tekrarladı.

Pelosi ise Trump'ın önerilerini "umutsuz bir girişim" olarak adlandırdı ve "Önerilerin hiçbirinin insanların hayatını garantiye almak için uğraşan iyi niyetli çabalar olmadığını" söyledi. (Dış Haberler)