Suriye: İsrail saldırısını püskürttük

Suriye ordusu, İsrail'in bir saldırısını püskürttüklerini açıkladı. İddiayı doğrulamayan İsrail ise kendi topraklarına Golan'dan roket atıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ile İsrail arasında yeni bir gerilim yaşanıyor. Sabah saatlerinde Şam yakınlarından bir patlama sesi duyulurken, Suriye ordusunun hava savunma sistemlerinin 'İsrail'in ülkenin güneyine düzenlediği saldırıyı' püskürttüğü açıklandı. Bu suçlamayı yanıtsız bırakan İsrail ise 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'nden fırlatılan bir roketin Demir Kubbe hava savunma sistemiyle düşürüldüğünü duyurdu.

RUSYA DA DOĞRULADI

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, "Hava savunma sistemlerimiz İsrail'in bir hava saldırısını püskürttü ve hedeflerine ulaşmalarını engelledi" denildi. Rusya Ulusal Savunma Kontrolü Merkezi de 'İsrail'in Suriye ordusu tarafından savuşturulan saldırısının, Şam'ın güneydoğusundaki hava limanını hedef almayı amaçladığını' duyurdu.

İsrail ordusu ise bu saldırı hakkındaki soruları yanıtsız bırakıp, kendi topraklarına Golan Tepeleri'nin kuzeyinden bir roket fırlatıldığını açıklamakla yetindi. Buna göre, bu roket de İsrail'in hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi.

İç savaşın başından bu yana İran hedeflerini vurduğu gerekçesiyle Suriye'de bir dizi saldırı düzenleyen İsrail, bu bombardımanları ilk kez bu ay başında üstlenmişti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, geçen haftaki kabine toplantısında ülkesinin İran ve Hizbullah'a karşı Suriye'de yüzlerce saldırı düzenlediğini söylemişti. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise bu saldırının ardından Birleşmiş Milletler'e şikâyette bulunmuştu. (Dış Haberler)