KKTC’de öğretmenler eylem yaptı, bakan izledi

KKTC'de vergi muafiyet oranlarında yapılan değişiklik Maliye Bakanlığı önünde protesto edildi. Eylemi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş da izledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) üyesi 9 kişi, hükümetin vergi muafiyetleri oranlarında yaptığı değişikliği protesto etti. Maliye Bakanlığı önünde eylem yapılırken Maliye Bakanı Serdar Denktaş da dışarı çıktı ve açıklamayı izledi.

Açıklamada, "Aldığımız duyumlara göre hükümet sessiz sedasız yeni bir alicengiz oyunuyla Ocak ayı sonunda maaşlara yansıtılması gereken ve 3 aylık kısmını dondurduğu hayat pahalılığının oranını düşürmek için bakanlar kurulu kararıyla vergi muafiyetleri oranını en düşük noktaya çekerek, çalışanların alacağı hayat pahalılığı artışının bir kısmını çalmayı planlamıştır. Bu asla kabul edilemezdir, düpedüz hırsızlıktır, acımasızlıktır, dar gelirlinin değil sermayenin yanında olmaktır" denildi.

"Maliye bakanlığı, tüm sendikaları protokol masasına çağırmak yerine bazılarıyla gizli pazarlıklar yaparak mavi boncuk dağıtmaktadır" ifadelerin kullanılan açıklamada; vergide adaleti sağlayacak düzenlemelerin yapılması, mali protokol görüşmelerinin başlatmasın için tüm sendikalara çağrıda bulunulması ve Euro kullanımına geçmek için girişimlerin yapılması istendi.

Açıklamanın ardından Denktaş yeniden bakanlık binası girdi. (LEFKOŞA/DHA)