Akdeniz'de mülteci botu battı: 117 ölü

Libya açıklarında mültecileri taşıyan botun batması sonucunda 117 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz'de mültecileri taşıyan bot battı. Aralarında çocuklarında bulunduğu 117 kişi boğularak hayatını kaybederken 3 kişi kurtarıldı.

İtalyan basınının aktardığı haberlere göre; perşembe gecesi Libya’nın Garabulli kentinden hareket eden şişme botun, yaklaşık 10 saatlik yolculuğun ardından sönmeye başlamasıyla Trablus’un 45 mil açığında battığı açıklandı.

Kazanın ardından 3 saat boyunca müdahale edilmemesi üzerine, çoğunluğu Batı Afrika ülkelerinden olan 117 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İtalya Deniz Kuvvetleri’ne ait bir helikopterle, kazadan 3 saat sonra kurtarılan 2'si Sudanlı, 1'i Gambiyalı 3 mülteci dün İtalya’nın güneyindeki Lampedusa Adası’na getirildi. Hayatta kalan göçmenlerin hipotermi nedeniyle tedaviye alındığı belirtildi.

Hayatta kalanların, Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM) yetkililerine anlattıklarına göre; botta 10 kadın ile 2 bebek de bulunuyordu.

İtalya Deniz Kuvvetleri’nin ve Libya Sahil Güvenliği’nin tüm gece boyunca, Libya karasularında arama-kurtarma çalışması yaptığı, ancak batan bota ve mültecilere ulaşılamadığı aktarıldı. (ROMA/DHA)