Rusya'dan IŞİD iddiasına yanıt: Yılbaşı saldırısını onlar düzenlemedi

Rusya'da 31 Aralık günü Magnitogorsk kentinde bir apartmanda meydana gelen patlamayı IŞİD üstlendi. Rusya'nın Soruşturma Komitesi ise iddiayı yalanlayarak ilgili haberlere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, 31 Aralık günü 10 katlı bir apartmanda meydana gelen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı IŞİD'in üstlenmesine ve bunun gazeteciler tarafından bu şekilde haberleştirilmesine tepki gösterdi. Rusya'nın Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada soruşturmanın sürdüğü belirtilirken, komisyon sözcüsü "Gazetecilere tavsiyem, farklı ülkelerde her ses getiren olayı kendileri düzenlemediği halde üstlenen terör örgütlerinin açıklamalarına güvenmemeleridir" dedi.

IŞİD, Rusya'nın Magnitogorsk kentinde 31 Aralık sabahı apartman sakinlerinin yılbaşı tatilinde olduğu sabah meydana gelen patlamayı dün kendi gazetesi Al Naba üzerinden üstlenmişti. Bir 'güvenlik birimi'nin binaya patlayıcı yerleştirdiğini öne süren örgüt, "Operasyon, Haçlıların yeni yıl kutlamalarını cenazeye dönüştürdü" ifadelerini kullanmıştı.

Rus yetkililer ise binanın kısmen çökmesine de yol açan patlamaya ilişkin ilk teorilerinin doğalgaz kaçağı ile ilgili olduğunu söylüyor. Buna göre, olay yerinde patlayıcı izi bulunmadı. (Dış Haberler)

10 aylık bebek 35 saat sonra enkazdan kurtarıldı10 aylık bebek 35 saat sonra enkazdan kurtarıldı

Rusya'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldiRusya'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi