Çipras hükümeti güvenoyu aldı

Yunanistan'da Başbakan Aleksis Çipras'ın liderliğindeki hükümet, 151 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyduğu oylamada güvenoyu aldı. 145 milletvekili bulunan Syriza'ya parti dışından da 6 oy geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da Aleksis Çipras başkanlığındaki Syriza hükümeti  güvenoyu aldı. Çipras gazetecilere verdiği demeçte "Bugün Yunan Parlamentosu istikrardan yana güven oyu kullandı. Biz bu güvenoyunu Yunan halkının yararı ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağız" dedi.

300 sandalyelik Yunan Parlamentosu'nda yapılan oylamada Çipras hükümeti 148'e karşı 151 oyla güvenoyunu tazeledi.

Güvenoyu için 151 milletvekilinin oyuna ihtiyacı olan Çipras oylamada, 145 Syriza'lı vekilin yanı sıra ortaklıktan ayrıldığını açıklayan Bağımsız Helenler (ANEL) partisinden 4, bir bağımsız milletvekili ve merkez sağ Potami partisinden bir milletvekilinin desteğini aldı.

Bu durumda Çipras hükümetinin, genel seçimlerin yapılacağı Ekim ayına kadar iktidarda kalma hakkı var. Ancak kulislerde dolaşan senaryolara göre Başbakan Aleksis Çipras, genel seçimleri Mayıs ayına çekme olasılığını değerlendiriyor.

Ülkede 4. yılını tamamlayan Syriza hükümetinin küçük ortağı ANEL Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, hükümetten ayrılma kararı almış sonrasındaki süreçte Çipras, güven oylamasına gitme kararı almıştı.

Yunan Parlamentosu önümüzdeki günlerde de Makedonya Cumhuriyeti ile imzalanan Prespes anlaşmasını oylayacak. (Dış Haberler)

Çipras 'düştüğü yerden' kalkıyor!Çipras 'düştüğü yerden' kalkıyor!