Menbic'de ABD askerlerine saldırı

ABD'nin Suriye'den çekilmeyi planladığı bir dönemde, Menbic'de Amerikan askerlerini hedef alan bir saldırı düzenlendi. ABD'li bir yetkili dört Amerikan askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Türkiye ile ABD arasındaki görüşmelerin kilit konularından birini oluşturan Menbic'de bombalı bir saldırı meydana geldi. ABD'li bir yetkili, saldırıda dört ABD askerinin öldüğünü, üç askerin yaralandığını açıkladı.

KOALİSYON'DAN AÇIKLAMA

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Amerikan askerleri Suriye'de bugün rutin bir devriye faaliyeti yaparken meydana gelen bir patlama sırasında öldürüldü. Hâlâ bilgi topluyoruz ve diğer ayrıntıları daha sonra açıklayacağız" denildi.

Saldırıda Menbic'de devriye görevini yürüten ABD askerlerinin yemek yediği bir restoranın hedef alındığı belirtiliyor. Teyit edilmeyen bilgilere göre saldırıda toplamda 12 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD'İN SİTESİ: İNTİHAR SALDIRISI

IŞİD'e bağlı Amaq haber ajansı 'Menbic'de bir intihar saldırısı düzenlendiği' bilgisini geçti. Amaq, saldırıda uluslararası koalisyonun devriye gücünün hedef alındığını ve saldırganın bir intihar yeleği giydiğini belirtti.

MENBİC NEDEN ÖNEMLİ?

Fırat'ın batısında bulunan Menbic Ağustos 2016'da YPG tarafından IŞİD'den temizlenmişti. Bölgeyi uzun süredir Menbic Askeri Konseyi kontrol ederken, kent merkezinde ABD ve Fransız askerleri de bulunuyor. YPG'nin Menbic'ten çıkarılmasını isteyen Türkiye ise ABD ile bir yol haritası üzerinde uzlaşmıştı. Bu çerçevede ABD askerleri kent merkezinde Menbic Askeri Konseyi ile devriye gezerken, Menbic kırsalında TSK ile devriyeler gerçekleştiriliyordu. (Dış Haberler)