Burger King Trump'ı trolledi

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da ağırladığı konuklarına fast food ikram etmişti. Durumu Twitter hesabından paylaşan Trump, hamburger yerine hamberder yazınca alay konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, federal hükümetin kapanmasından dolayı Beyaz Saray'da konuklarına fast food ikram etmek zorunda kalmıştı. Trump, bunu duyurduğu tweetinde hamburger yerine 'hamberder' yazınca, sosyal medyada ince alay oklarının hedefi oldu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kongre arasındaki Meksika Duvarı ihtilafı yüzünden bütçe çıkamadığı için federal hükümet kapanırken, bu dönem hamburger ya da daha doğrusu 'hamberder' ile birlikte anılacak.

Federal hükümet kapandığından Beyaz Saray'daki aşçılarla garsonlar da mecburi ücretsiz izne çıkması sebebiyle, Ulusal Üniversitelerarası Futbol Şampiyonası'nın birincisi Clemson Tigers takımını kabul eden Trump oyunculara McDonalds', Wendy's, Burger King ve Domino's Pizza menüleri ikram etti.

Twitter'da özgün uslubu ile yeni bir akım yaratmış olan Trump, elbette bu durumu da tweetlemekten geri kalmadı:

"Ulusal şampiyon Clemson Tigers'la dün gece Beyaz Saray'da olmak muhteşemdi. Kapanmadan dolayı onlara muazzam miktarda fast food servis ettim (kendim ödedim), 1000'den fazla hamberder ve bunun gibi şeyler. Bir saat içinde hepsi bitmişti. Muhteşem adamlar ve büyük yiyiciler!"

Hamburger yerine 'hamberder' yazdığı fark edilen Trump, yanlış yazdığını silip doğrusunu attı. Lakin tweetin ekran görüntüsü alındığında Twitter'da alay konusu olmaktan kurtulamadı.

BURGER KING: ​​BUGÜN 'HAMBERDER' VEREMİYORUZ

Burger King konuyla ilgili Twitter'da şu paylaşımı yaptı:

"Dün çok büyük bir sipariş aldığımızdan elimizde hiç "hamberder" kalmamıştır. Bugün sadece hamburger servis ediyoruz."

'BURGER KING'İN ADI BERDER KING OLSUN'

Twitter'da ABD Başkanı ile dalga geçenler sadece Burger King'le sınırlı kalmadı. Hatta bazı kullanıcılar Burger King'in adını 'Berder King' olarak değiştirmesini önerdi. Twitter'da bazı paylaşımlar şöyle: