Siyah bakana 'orangutan' diyen ırkçıya hapis

2013'teki bir seçim mitinginde ülkenin ilk siyah bakanı Cecile Kyenge'ye "orangutan" diyen, iktidardaki aşırı sağcı Lig Partisi'nin senatörlerinden Roberto Calderoli 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bergamo kentinde görülen davada mahkeme Calderoli'yi "ırkçı hakaretten" suçlu buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da 2013'teki bir seçim mitinginde ülkenin ilk siyah bakanı Cecile Kyenge'ye "orangutan" diyen, iktidardaki ırkçı Lig Partisi'nin senatörlerinden Roberto Calderoli 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Calderoli mitingde, "Ne zaman Kyenge'nin fotoğraflarını görsem, aklıma orangutandan başka bir şey gelmiyor" demişti. O dönemde, Avrupa Parlamentosu üyesi olan Entegrasyon Bakanı Kyenge, Calderoli'ye dava açmıştı. Bergamo kentinde görülen davada mahkeme Calderoli'yi "ırkçı hakaretten" suçlu buldu. Suçlamaları reddeden ve Kyenge'ye "şaka yollu takıldığını" öne süren Calderoli'nin hapse girip girmeyeceği temyiz duruşmalarından sonra belli olacak. Ülkede 2 yılın altındaki cezalar genellikle tecil ediliyor.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden tıp okumak için 1983'te İtalya'ya gelen Kyenge ise, "ülkede ırkçılığın yükselişe geçtiği bir dönemde" kararın son derece önemli olduğunu söyledi. (BBC Türkçe)

Cecile Kyenge