Brexit'te oylama günü: May'in olası yenilgisi gündemde

İngiltere Brexit anlaşmasını bugün oylayacak. Theresa May hükümeti olası yenilgi sonrası ne yapacaklarını değerlendiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, büyük çaplı ekonomik ve politik değişiklere neden olacak Brexit antlaşmasını bugün Türkiye saatiyle 22.00'da oylayacak. Kulislerde Theresa May hükümetinin olası yenilgisi sonrası ihtimaller değerlendiriliyor.

There May, milletvekilleriyle bir gün önce yaptığı toplantıda oylamada olumsuz sonuç çıkarsa ne yapacaklarını konuştu. May, ağır bir yenilgi almazlarsa oylamayı ikinci tura götürmeyi planlıyor. Fakat oylamada ağır bir yenilgi alırsa İngiltere 29 Mart'ta Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını geciktirecek ve anlaşmasız Avrupa Birliği'nden ayrılmayı gündeme getirecek.

May hükümetinin kıdemli bakanlarından Michael Grove, milletvekillerine 2016 Brexit referandumunun sonuçlarına riayet etmelerini ve demokrasi kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Grove BBC radyosuna verdiği demeçte, "İngilizler bize bir sorumluluk verdi. Avrupa Birliği'nden ayrılmak için bu sorumluluğu yerine getirecek miyiz, yoksa Avrupa Birliği'nden ayrılmak için oy kullanmayarak onları hayal kırıklığına uğratıp demokrasiye zarar verecek miyiz?” dedi. (Dış Haberler)