Bolsonaro'dan Gisele Bündchen'e 'iş teklifi'!

Brezilya'da çevre politikalarıyla tepki çeken aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun hükümetinden, kendilerini eleştiren süper model Gisele Bündchen'a çağrı geldi: Bizim elçimiz olmalısınız ve gerçekleri bilmeden çıkıp Brezilya hakkında kötü şeyler söylememelisiniz!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da aşırı sağcı politikalarıyla tepki çeken yeni devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun hükümetinden, Brezilyalı süper model Gisele Bündchen'a 'iş teklifi' geldi. Bolsonaro'nun tarım bakanı Tereza Cristina Dias, çevre politikalarını eleştiren Bündchen'i kinayeli bir dille Brezilya'nın çevre elçiliği görevini üstlenmeye davet etti.

Dias, Brezilya'nın Amazon Ormanları'nı kestiğini söyleyen Bündchen'i gerçekleri bilmemekle suçlayıp kendisine elçilik için davet göndereceğini söyledi. Brezilyalı bakan, "Üzgünüm Gisele Bündchen, ülkenizin ağaçların korunmasına öncülük ettiğini söylemek için bizim elçimiz olmalısınız ve gerçekleri bilmeden çıkıp Brezilya hakkında kötü şeyler söylememelisiniz" dedi.

Brezilya'nın yeni hükümeti, Amazon Ormanları'nı imara ve madenciliğe açma girişimi nedeniyle çevrecilerin tepkisini çekiyor. Bündchen ise geçmişte Amazon'un korunan kısımlarını ortadan kaldırma girişimi nedeniyle sosyal medyada eski devlet başkanı Michel Temer ile tartışmış, Bolsonaro'yu da seçim kampanyası sırasında bu sebeple eleştirmişti. (Dış Haberler)