WSJ'ye konuşan ABD'li yetkili: Bolton'dan emir almıyoruz

Wall Street Journal gazetesine konuşan bir Pentagon yetkilisi, Suriye'den çekilme planının hayata geçirilmekte olduğunu söyledi. Yetkili, kendilerine Başkan Trump'ın çekilme talimatından başka bir emir gelmediğini söyleyerek, "Hiçbir şey değişmedi. Biz Bolton'dan emir almıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'den çekilme kararının nasıl hayata geçirileceği belirsizliğini korurken, Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) çekilme sürecini ilerleten adımlar attığı belirtildi. Wall Street Journal'a konuşan yetkililer, son günlerdeki çelişkili açıklamalara rağmen çekilme işlemlerinin başlatıldığını söyledi. Bir yetkilinin, çekilmeyi Kürtlerin korunması şartına bağlaması sonrası Türkiye'nin tepki gösterdiği Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a atıfla, "Hiçbir şey değişmedi. Biz Bolton'dan emir almıyoruz" demesi dikkat çekti.

"Pentagon, Suriye'den çekilme sürecini ilerletiyor" başlıklı haberde savunma yetkililerine dayanarak, "Türkiye ile görüş ayrılığının çekilmeyi ertelemesi muhtemel görünse de, ABD ordusu Beyaz Saray'dan aralık ayında gelen talimata uyarak Suriye'deki bütün askeri çekme planını hayata geçiriyor" denildi. Yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilme yönündeki talimatının üzerine yeni bir emir almadıklarını ve böyle bir emir alana kadar da çekilme planı doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

Habere göre, Suriye'deki yaklaşık 2 bin Amerikan askerinin güvenli bir şekilde çekilmesine yardım etmek için çok sayıda kara birliği ile yüzlerce denizciyi taşıyan USS Kearsarge adlı Amerikan savaş gemisi Suriye'ye gidiyor. (Dış Haberler)