Rus askeri polisi, Menbic'te devriye faaliyetine başladı

Rus sitesi Sputnik, ABD'nin çekilme açıklaması sonrasında Suriye ordusunun da asker gönderdiği Menbic kırsalında Rus askeri polisinin devriye gezmeye başladığını duyurdu. Kent merkezinde ise şu an Kürt güçleri ile ABD askerleri bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus askeri polisi temsilcisi Yusuf Mamatov, Suriye'de görev yapan bir Rus askeri polis birliğinin Menbic'te devriyelere başladığını söyledi.

Menbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl, kentin IŞİD'in elinden alınmasından sonra YPG ve DSG'nin resmi bir şekilde Fırat'ın doğusuna geri çekildiklerini savundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mamatov, "Menbiç ve kırsalındaki güvenlik bölgelerinde bugün itibarıyla devriye faaliyetlerine başlandı. Hedefimiz, sorumluluk bölgesinde güvenliği sağlamak, durumu kontrol etmek ve silahlı oluşumları başka bölgelere kaydırmak" dedi.

Askeri polislerin ilk devriye güzergahının Menbiç yakınlarındaki güvenlik bölgesinin arka sınırı boyunca uzandığını kaydeden Mamatov, birliklerin kentin kuzey kesimindeki Melmiran, Acami, Elanlı, Elibafar yerleşimlerinde 20-30 kilometre kat ettiğini, güzergahın gelecekte düzenli olarak değiştirileceğini ifade etti.

Mamatov, askeri polislerin bölge sakinlerinden militanların işgal döneminden kalan silah depoları ve patlamamış havan mermileri hakkında bilgi aldığını sözlerine ekledi. (Sputnik)