Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu cezaevine girecek

KKTC vicdani reddini açıklayan Halil Karapaşaoğlu'na para cezası verildi. Karapaşaoğlu'nun avukatı Öncel Polili, müvekkilinin cezayı ödemeyeceğini ve mahkemeye cezaevine girmeye hazır olduğunu beyan edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vicdani reddini açıklayan ve yılda bir gün katılmanın zorunlu olduğu seferberlik hazırlığına katılmayı reddeden Halil Karapaşaoğlu cezaevine girecek.

Bianet'ten Ekin Karaca'ya konuşan Halil Karapaşaoğlu’nun avukatlarından Öncel Polili, müvekkilinin dört seferberlik hazırlığına katılmadığı için hakkında dört ceza davası açıldığını ve bunların tümünden suçlu bulunarak toplam 2 bin lira para cezasına çarptırıldığını söyledi.

Karapaşaoğlu’nun bu cezayı ödemek için 10 gün süresi olduğunu aksi takdirde 20 gün hapis yatacağını ifade eden Polili, kendisinin bu cezayı ödemeyeceğini ve 10 gün sonra askeri mahkemeye giderek cezaevine girmeye hazır olduğunu beyan edeceğini aktardı.

Kıbrıslı vicdani retçi için dayanışma çağrısıKıbrıslı vicdani retçi için dayanışma çağrısı

Kuzey Kıbrıs Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in geçen hafta vicdani ret konusunda hazırladıkları yasa önerisini 2019’un ilk günlerinde meclise sunacakları açıklaması hatırlatılan Öncel Polili, 10 yıldır vicdani reddin gündemde olduğunu ve Özyiğit’in açıklamasının “geç kalınmış bir açıklama” olduğunu söyledi.

Polili, "Daha önceden de bir vicdani ret düzenlemesiyle ilgili taslak hazırlandı. Ancak bir yasal düzenleme yapılmadı. Neticede de mahkeme önündeki mevzuata göre bir karar verdi. Neticede vicdani ret ile ilgili bir düzenleme yok. Mahkeme de buna göre karar verdi” dedi.