Afet bölgesine 'selfie' turu!

500'e yakın kişinin tsunami nedeniyle hayatını kaybettiği Endonezya'da selfie turu tepki çekti. Çok sayıda kişi saatlerce uzaklıktan gelerek sosyal medya hesaplarında yayınlamak için burada fotoğraf çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'nın Banten eyaletinde tsunami nedeniyle cumartesi günü yaklaşık 500 kişi yaşamını yitirdi. Eyalette devrilmiş arabalar ve zirai araçlarla dolu bir tarla selfie çekmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Guardian'ın aktardığı bilgiye göre çok sayıda kişi saatlerce uzaklıktaki kentlerden gelerek sosyal medya hesaplarında yayımlamak için burada fotoğraf çektirdi.

'SELFIE ÇEKMENİN BİR DERİNLİĞİ VAR'

Solihat ve 3 arkadaşının çektiği zafer işaretli selfie tepki çekti. Fotoğrafı paylaşan Solihat "Facebook'a koyduğumuz fotoğraf, buraya gerçekten gelip yardımı dağıttığımızın kanıtı" diyerek böllgeye yardım dağıtmaya geldiklerini belirtti. Selfie çekmenin sığ bir eylem olarak görülmesine rağmen bir derinliği olduğunu söyleyerek, "İnsanlar yıkımın fotoğraflarını görünce, kendilerinin daha iyi bir yerde olduğunun farkına varıyor. Yıkım fotoğrafları daha fazla 'beğeni' alıyor. Belki de insanlara şükretmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Her şey amacınızın ne olduğuna bağlı. Bu fotoğrafları gösteriş için çekiyorsanız, çekmeyin. Ama insanların acılarını yansıtmak için çekiyorsanız sorun yok" dedi.

Guardian gazetesi muhabirinin haberine göre, aynı bölgede kamuflaj giysili bir kadının devrilen bir SUV aracının önünde daha yakından selfie çekebilmek için dizine kadar suyun içinde kaldığını gören aracın sahibi Bahaddin adlı çiftçi tarlaların sosyal medyada bu şekilde üne kavuşmasının onları düş kırıklığına uğrattığını söyledi.

 'YIKIMI GÖRMEYE 3 SAATLİK YERDEN GELDİ'

Köye 3 saat uzaklıktaki Cava'dan gelen 18 yaşındaki bir ziyaretçi "Buraya yıkımı ve felaketten etkilenen insanları görmeye geldim" diyerek sosyal medya ve WhatsApp grupları için çok fazla fotoğraf çektiğini ifade etti. (BBC Türkçe)