Google'da en çok aranan dizi 'Çin'in Muhteşem Yüzyıl'ı oldu

'Çin'in Muhteşem Yüzyılı' en popüler dizi oldu. Yanşi Sarayı'nın Hikayesi Çin tabularını yıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin televizyon draması Story of Yanxi Palace (Yanşi Sarayı'nın Hikayesi) 2018'de internet arama motoru Google'da en çok aranan televizyon dizisi oldu.

Google istatistiklerine göre en çok arama Singapur, Malezya, Brunei ve Hong Kong gibi Asya ülkelerinden yapıldı ama dizi Çin'de de çok popüler. Google, Çin'de büyük oranda yasaklanmış olduğu için bu durum istatistiklere yansımıyor. Dizi, Çin'in Netflix benzeri online dizi ve film izleme platformu iQiyi'de, prömiyerini yaptığı Temmuz ayından bu yana 15 milyardan fazla izlendi, yaz aylarında 39 gün üst üste Çin'de en çok izlenen online yapım oldu.

Dizi daha sonra yerel televizyon kanallarında ve Çin dışında 70'ten fazla televizyonda ve online platrformda gösterime girdi. 70 bölümlük dizi 1700'lü yıllarda hüküm süren Çin İmparatoru Qianlong'un sevgilileri arasındaki güç mücadelelerini konu alıyor. Mütevazı bir geçmişi olan, zeki bir kadın haremde yükselip, imparatorun aşkını ve saygısını kazanmayı başarıyor. Dizi, feminist bakış açısıyla alışılageldik Çin tabularını yıkıyor. (HABER MERKEZİ)