Netanyahu: Erdoğan, Yahudi düşmanı diktatör

İsrail Başbakanı Netanyahu, Türkiye'yi Kıbrıs'ta "işgalci" olarak niteleyen açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi. Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak, "Yahudi düşmanı diktatör" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Türkiye'yi Kıbrıs'ta "işgalci" olarak nitelendirdiği açıklamasının ardından başlayan tartışma sürüyor. Türkiye'den gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Yahudi düşmanı diktatör" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gelen tepkilerin ardından İsrail Başkanı Benyamin Netanyahu, Twitter hesabından paylaşımlar yaptı. Netanyahu, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Yahudi diktatör Erdoğan tarafından her gün trolling'e maruz kalıyorum. İsrail'e takıntılı durumda. Kürt köylerinde kadın ve çocukları öldüren ordudan ve maalesef her geçen gün daha fazla diktatörlük çizgileri kazanan devletten farklı olarak ahlaklı ordu ve gerçek demokrasinin ne olduğunu iyi biliyor. İsrail'e takıntılı durumda. Ama bir gelişme var. Erdoğan eskiden bana her iki saatte bir saldırırken, şimdi her 6 saatte bir saldırıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Onlar bırakın erkekleri, kadınları, çocukları bile tekmeliyor" demişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye için "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamaya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada "İsrail Başbakanı'nın sanırım dili sürçtü. Kendilerinin Filistin’de işgalci olduklarını, kadınları, çocukları, masum insanları öldürdüğünü söyleyecekti. Netanyahu sen yanlış kapıya vurdun. Erdoğan mazlumların sesidir, sen zalimlerin sesisin. Netanyahu sen zalimsin. Devlet terörünün başındasın" şeklinde yanıt vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Netanyahu modern zamanların soğuk kanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur” diye açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Çavuşoğlu: Netanyahu soğukkanlı katilÇavuşoğlu: Netanyahu soğukkanlı katil