Trump: Suriye'den çıkmamız sürpriz değil

ABD Başkanı Trump, "Suriye'den çıkmamız sürpriz değil. Suriye'den çıkmamız için yıllardır kampanya yürütüyorum ve 6 ay önce bunu yapmak istediğimi açıkça ifade ettim" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Trump, Suriye'den çekilme kararının ardından açıklama yaptı.  'Suriye'den çıkmamız sürpriz değil' diyen Trump, " Suriye'den çıkmamız için yıllardır kampanya yürütüyorum ve 6 ay önce bunu yapmak istediğimi açıkça ifade ettim" ifadelerini kulladı.

Dün ABD basını, Başkan Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Reuters'a konuşan yetkililer 'IŞİD'in elindeki topraklar geri alındıktan sonra Amerikan askerlerinin tamamen çekilebileceğini' söylemişti.

Açıklamalarına Twitter'a devam eden Trump, "Suriye'den çıkmamız sürpriz değil. Suriye'den çıkmamız için yıllardır kampanya yürütüyorum ve 6 ay önce bunu yapmak istediğimi açıkça ifade ettim. Suriye'de yaptıklarımız işe yaradı, artık eve dönme zamanı. Rusya, İran, Suriye ve diğerleri IŞİD'in bölgesel düşmanlarıdır " dedi.

Tweetlerine devam eden Trump, "ABD, hemen hemen her durumda yaptıklarımızın kıymetini bilmeyenleri korumak için değerli yaşamları ve trilyonlarca doları harcayıp karşılığında hiçbir şey alamadan Ortadoğu'nun polisliğini mi yapmak istiyor?" diye de sordu.

3. tweeti atan Trump, "Rusya, İran, Suriye ve diğer pek çoğu ABD'nin çekilmesinden mutlu değil, yalan haberler tam tersini söylemesine rağmen, çünkü şimdi nefret ettikleri IŞİD ve diğerleriyle biz olmadan savaşmak zorundalar. Dünyanın açık ara en güçlü ordusunu inşa ediyorum. IŞİD bizi vurdu mu hapı yutar." dedi.