Pentagon'dan 'çekilme' açıklaması: Suriye'de çalışmaya devam ediyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceğine dair haberler üzerine yazılı açıklama yaptı: Şu an için ortaklarımızla birlikte ve ortaklarımız kanalıyla çalışmaya devam ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Suriye'de IŞİD'in yenilgiye uğratıldığını' söyleyerek çekilme sinyali vermesinin ve Amerikan basınına 'hızlı ve tam bir çekilmenin planlandığı' haberlerinin sızdırılmasının ardından Pentagon'dan yazılı açıklama geldi. Pentagon sözcüsü Albay Bob Manning iddiaları yalanlayarak şu ifadeleri kullandı: "Şu an için ortaklarımızla birlikte ve ortaklarımız kanalıyla çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Ancak Pentagon'ın bu açıklamasından kısa süre sonra Beyaz Saray'dan kafaları karıştıracak bir hamle geldi. Beyaz Saray, "Suriye'den askerlerin eve dönmeye başladığını" açıkladı. Amerikan basını bu gelişmeler üzerine, Trump yönetimi ile Pentagon arasında Suriye konusunda yaşanan anlaşmazlıkların bir kez daha gün yüzüne çıktığı yorumu yapıyor.

CUMHURİYETÇİ SENATÖR: ÇEKİLME YIKICI SONUÇLARA YOL AÇAR

Trump'ın Suriye'den çekilme konusunda bastırmasına kendi partisi Cumhuriyetçilerden de bir tepki geldi. Kıdemli Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, çekilmenin ABD açısından bölgede ve dünyada 'yıkıcı sonuçları olacağı' yorumu yapıp "ABD'nin çekilmesi IŞİD, İran, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Rusya için büyük bir zafer olur" dedi. (Dış Haberler)

'ABD Suriye'den çekilmeyi düşünüyor''ABD Suriye'den çekilmeyi düşünüyor'

Trump: Suriye'de kalmak için artık bir sebebim yokTrump: Suriye'de kalmak için artık bir sebebim yok

Beyaz Saray: Suriye'den asker çekmeye başladıkBeyaz Saray: Suriye'den asker çekmeye başladık